Saturday, 2 April 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 26

1.       Which of the following is not a function of the control unit ?
(A) Read Instructions              (B) Execute Instructions
(C) Interpret Instructions        (D) Direct Operations
Answer: D
2.       The main directory of a disk is called the …………. directory.
(A) root               (B) sub
(C) folder           (D) None of these
Answer: A
3.       Which of the following is not open source software?
(A) Apache HTTP server        (B) Internet explorer
(C) Fedora Linux                     (D) Open office
Answer: B
4.       Which one of the following is not a/an image/graphic file format?
(A) PNG             (B) GIF
(C) BMP                        (D) GUI
Answer: D
5.       The first Web Browser is
(A) Internet Explorer    (B) Netscape
(C) World Wide Web   (D) Firefox
Answer: C
Explanation:
World Wide Web is the first web browser (later renamed to Nexus to avoid confusion between the software and the World Wide Web).

6.       When a computer is booting, BIOS is loaded to the memory by
(A) RAM                        (B) ROM
(C) CD-ROM     (D) TCP
Answer: B
7.       The physical arrangement of elements on a page is referred to as a document's …………
(A) features       (B) format
(C) pagination  (D) None of these
Answer: B
8.       Compilers and translators are one form of …………
(A) ROM            (B) RAM
(C) hard disk     (D) Software
Answer: D
9.       Data representation is based on the ………….. number system, which uses two numbers to represent all data.
(A) binary                      (B) biometric
(C) bicentennial           (D) byte
Answer: A
10.    The most common input devices include ………….
(A) Monitor and keyboard      (B) Monitor and mouse
(C) Mouse and keyboard       (D) Printer and mouse
Answer: C


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App