Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Saturday, 19 March 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 22

1.       Letters, numbers, and symbols found on a keyboard are ………..….
(A) Icon              (B) Screen
(C) Keys                        (D) Menu
Answer: C
2.       Unsolicited commercial email is commonly known as …………….
(A) junk              (B) draft
(C) hypertext     (D) spam
Answer: D
3.       Select the smallest memory size:
(A) Terabyte      (B) Petabytes
(C) Gigabyte     (D) Megabyte
Answer: D
4.       The operating system that allows only one program to run at a time is:
(A) Batch processing  (B) Embedded
(C) Realtime                 (D) Multitasking
Answer: A
5.       Documents converted to …………… can be published to the Web.
(A) a .doc file                            (B) http
(C) machine language                       (D) HTML
Answer: D

6.       To move to the beginning of a line of text, press the …………… key.
(A) tab                (B) page up
(C) enter            (D) home
Answer: D
7.       To make the number pad act as directional arrows, you press the ………….. key.
(A) num lock     (B) caps lock
(C) arrow lock   (D) alt
Answer: A
8.       All of the followings are included in removable media except ………….
(A) CD-ROMs   (B) Diskette
(C) DVDs          (D) Hard Disk Drive
Answer: D
9.       The modern keyboard typically has ………… Function keys.
(A) 8       (B) 10
(C) 12     (D) 14
Answer: C
10.    The ………….. key will launch the Start button.
(A) esc   (B) shift
(C) ctrl    (D) Windows
Answer: D


No comments:

Post a Comment