Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Sunday, 20 March 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 23

1.       CSS stands for
(A) Cascading Style Sheets              (B) Collecting Style Sheets
(C) Comparative Style Sheets           (D) Comprehensive Style Sheets
Answer: A
2.       MOOC stands for
(A) Media Online Open Course
(B) Massachusetts Open Online Course
(C) Massive Open Online Course
(D) Myrind Open Online Course
Answer: C
3.       Binary equivalent of decimal number 35 is
(A) 100011        (B) 110001
(C) 110101        (D) 101011
Answer: A
4.       gif, jpg, bmp, png are used as extensions for files which store
(A) Audio data  (B) Image data
(C) Video data  (D) Text data
Answer: B
5.       Symbols A-F are used in which one of the following?
(A) Binary number system                 (B) Decimal number system
(C) Hexadecimal number system     (D) Octal number system
Answer: C

6.       Which one of the following is not a search engine?
(A) Google        (B) Chrome
(C) Yahoo         (D) Bing
Answer: B
7.       Internal communication within institutions is done through
(A) LAN             (B) WAN
(C) EBB             (D) MMS
Answer: A
8.       Which of the following is a social network ?
(A) amazon.com          (B) eBay
(C) gmail.com               (D) Twitter
Answer: D
9.       NMEICT stands for:
(A) National Mission on Education through ICT
(B) National Mission on E-governance through ICT
(C) National Mission on E-commerce through ICT
(D) National Mission on E-learning through ICT
Answer: A
10.    Which of the following is an instant messaging application ?
(a) WhatsApp
(b) Google Talk
(c) Viber
Select the correct answer from the codes given below:
(A) (a) and (b) only      (B) (b) and (c) only
(C) (a) only                    (D) (a), (b) and (c)
Answer: D


No comments:

Post a Comment