Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Saturday, 13 August 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 15

1.       Connections are established in TCP by means of ..............
(A) Three way handshake     (B) Two way handshake
(C) One way handshake        (D) Full duplex
Answer: A
2.       The AAL4 protocol is intended to support ....................
(A) Variable bit rate applications
(B) Connection oriented data services
(C) Connectionless packet data
(D) Variable bit rate
Answer: C
3.       In remote procedure call, the client program must be bound with a small library procedure called ...................
(A) Server stub             (B) Marshalling
(C) Client hub              (D) Client stub
Answer: D
4.       The TCP exchange data in the form of ................
(A) Fragments              (B) Segments
(C) Codes                     (D) Blocks
Answer: B
5.       TCP connection is ................... stream.
(A) Byte                         (B) Bit
(C) Message                 (D) packet
Answer: A

6.       Port numbers below 1024 are called .................
(A) special ports           (B) original ports
(C) used ports              (D) well known ports
Answer: B
7.       The protocol that runs on the port number 25 is .................
(A) TFTP            (B) FTP
(C) SMTP          (D) NNTP
Answer: C
8.       The length of the TCP segment header is .................
(A) 10 byte        (B) 20 byte
(C) 30 byte        (D) 40 byte
Answer: B
9.       The basic protocol used by TCP entities is ...............
(A) Sliding window protocol  (B) IP
(C) ARP                                     (D) HTTP
Answer: A
10.    The protocol that handles feedback, synchronization and the user interface but does not transport any data is ...................
(A) RPC             (B) RTP
(C) RIP              (D) RTCP
Answer: D


No comments:

Post a Comment