Wednesday, 16 December 2015

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 14

1.       The receive equalizer reduces delay distortions using a ...............
(A) tapped delay lines             (B) gearshift
(C) descrambler                       (D) difference engine
Answer: A
2.       While transmitting odd-parity coded symbols, the number of zeros in each symbol is:
(A) odd                           (B) even
(C) Both (A) and (B)    (D) unknown
Answer: D
3.       The program that accepts the commands for composing, receiving and replying to messages, as well as for manipulating mail boxes is .....................
(A) user agent                          (B) browser agent
(C) message transfer agent   (D) server agent
Answer: A
4.       A file is being transferred. The time required actually is 6- hours. The mean time between crashes is 2-hours. The time required for the transfer is hours if synchronization is not provided.
(A) 12 hours     (B) 3 hours
(C) Zero hours             (D) Infinite
Answer: D
5.       The parameter which gives the probability of the transport layer itself spontaneously terminating a connection due to internal problems is called ...............
(A) protection                (B) resilience
(C) option negotiation (D) transfer failure
Answer: B

6.       .................... type of multiplexing are used by transport layer to improve transmission efficiency.
(A) upward        (B) downward
(C) horizontal   (D) vertical
Answer: A
7.       Multiplexing of different transport connections onto the same network connection is called ................
(A) Upward multiplexing        (B) Downward multiplexing
(C) Congestion control           (D) Flow control
Answer: A
8.       Window size in TCP header indicates ................
(A) number of bytes the receiver is willing to accept
(B) number of bytes the sender is willing to accept
(C) number of bytes the sender transmitting in each segment
(D) number of bytes in the receiver
Answer: B
9.       The size of the TCP congestion window depends on .................
(A) bandwidth                          (B) retransmission time
(C) threshold parameter         (D) traffic
Answer: C
10.    The FIN bit in the TCP header represents .................
(A) establish connection        (B) release a connection
(C) data transfer                       (D) None of these
Answer: B

Pages  13   14   15   16   17   18 

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App