Monday, 14 December 2015

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 13

1.       Which IEEE 802 standard provides for a collision-free protocol?
(A) 802.2           (B) 892.3
(C) 802.1           (D) 802.5
Answer: D
2.       In Token Ring, Which of the following is not a transceiver function ?
(A) Transmission and receipt of data
(B) Checking of line voltages
(C) Addition and subtraction of header
(D) Collision
Answer: C
3.       When the receiver sees five consecutive incoming '1' bits followed by a '0' bit it automatically destuffs ................... in bit stuffing.
(A) '1' bit                        (B) '0' bit
(C) '01' bit          (D) '10' bit
Answer: B
4.       If source machine sends independent frames to destination machine without having acknowledgment, this service is .................
(A) Unacknowledged connection oriented
(B) Unacknowledged connection less
(C) Acknowledged connection oriented
(D) Acknowledged connection less
Answer: A
5.       ATM multiplexes cells using .................
(A) asynchronous FDM          (B) synchronous FDM
(C) asynchronous TDM          (D) synchronous TDM
Answer: C

6.       Which AAL type is designed to support a data stream that has a constant bit rate?
(A) AAL1           (B) AAL2
(C) AAL3/4        (D) AAL5
Answer: A
7.       SEND and RECEIVE primitives are called as ................. primitives.
(A) blocking                  (B) non blocking
(C) data transfer           (D) error control
Answer: A
8.       CONNECT and DISCONNECT primitives are called as ..................... primitives.
(A) blocking                  (B) non blocking
(C) data transfer           (D) error control
Answer: B
9.       The end points of a transport connection are called .....................
(A) TSAPs         (B) AAL -SAPs
(C) NSAPs        (D) PSAPs
Answer: A
10.    Which of the following are session layer check points?
(A) allow just a portion of a file to be resent
(B) detect and recover errors
(C) control the addition of headers
(D) are involved in dialog control
Answer: A


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App