Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Sunday, 23 October 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 16

1.       In switched 802.3 LANS, each card forms its own ................... independents of the others.
(A) Domain                   (B) Area
(C) Collision Area        (D) Collision domain
Answer: D
2.       802.3 base band systems use ........................ encoding.
(A) Manchester                        (B) RZ   
(C) NRZ                         (D) RZ or NRZ
Answer: A
3.       In 802.3, each frame starts with a ................... of 7 bytes.
(A) SD                (B) Preamble
(C) ED               (D) pad
Answer: B
4.       In 802.3, the high order bit of the destination address is a ‘0’ for ................. addresses.
(A) Ordinary                  (B) Group
(C) Broadcast               (D) Unicast
Answer: A
5.       In 802.3, the address consisting of all 1 bits is reserved for .................
(A) Unicast                    (B) Multicast
(C) Broadcast               (D) Ordinary
Answer: C

6.       The .................... standard describes the upper part of the data link layer.
(A) IEEE 802.2             (B) IEEE 802.3
(C) IEEE 802.4             (D) IEEE 802.5
Answer: A
7.       .................... protocol is widely used on LAN in the MAC sub layer.
(A) CSMA                      (B) TCP
(C) CSMA/CD             (D) GSM
Answer: C
8.       In binary countdown protocol each station address bits are ..................
(A) ANDed        (B) Ex - ORed
(C) ORed           (D) NORed
Answer: C
9.       Multiple users share a common channel is called .......................
(A) LAN                         (B) WAN
(C) Contention                         (D) CSMA/CD
Answer: C
10.    ................... system is used for ground based radio broadcasting.
(A) Static channel allocation
(B) Dynamic channel allocation
(C) ALOHA
(D) CSMA
Answer: C


No comments:

Post a Comment