Monday, 24 October 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 17

1.       The mean delay of static channel allocation in LANS and MANS using FDM is ...............
(A) T=1/A                       (B) T=1/pc
(C) T=1/(pc-A)               (D) T=1/p
Answer: C
2.       What is the port number for (File Transfer Protocol - Control) FTP?
(A) 20                 (B) 21
(C) 22                 (D) 35
Answer: B
3.       Port number for (Secure Shell) SSH?
(A) 20                 (B) 21
(C) 25                 (D) 22
Answer: D
4.       Busy Waiting is found in ..............
(A) ALOHA                                (B) Slotted ALOHA
(C) 1-persistent CSMA           (D) non-persistent CSMA
Answer: C
5.       Contention Slots are not found in .......................
(A) non-persistent CSMA       (B) CSMA/CD
(C) Bitmap                                 (D) None of these
Answer: A
6.       A problem with Bitmap protocols is an overhead of ..................... bit(s) per station.
(A) 0       (B) 1
(C) 2       (D) 3
Answer: B
7.       In adaptive tree walk protocol we use ...................... and ..................... searching.
(A) Graph and Breadth First             (B) Tree and Breadth First
(C) Graph and Depth First                 (D) Tree and Depth First
Answer: D
8.       A hub is used in ......................... Ethernet.
(A) 10Base 5                (B) 10Base 2
(C) 10Base – T             (D) 10Base - F
Answer: C
9.       A transceiver cable is used in ......................... Ethernet.
(A) 10Base 5                (B) 10Base 2
(C) 10Base - T             (D) 10Base - F
Answer: A
10.    The protocol used in ETHERNET?
(A) ALOHA                    (B) Binary Count down
(C) CSMA/CD             (D) Multiple Access Protocol
Answer: C

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App