Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Sunday, 29 November 2015

Computer General Knowledge MCQs - Set 18

1.       Personal computers can be connected together to form a …………
(A) server          (B) supercomputer
(C) enterprise   (D) network
Answer: D
2.       Which elements of a Word document can be displayed in colour ?
(A) Only graphics       
(B) Only text
(C) All elements          
(D) All elements, but only if you have a colour printer
Answer: C
3.       All of the followings are included in typical Computer programming language which are in use currently Except
(A) C++                          (B) Java
(C) Visual Basic NET  (D) Machine language
Answer: D
4.       Information and Communication Technology includes
(A) On line learning                (B) Learning through the use of EDUSAT
(C) Web Based Learning       (D) All the above
Answer: D
5.       Which of the following is the appropriate format of URL of e-mail?
(A) www_mail.com                  (B) www@mail.com
(C) WWW@mail.com              (D) www.mail.com
Answer: B
6.       A process used by large retailers to study trends
(A) data selection                    (B) data mining
(C) both (A) and (B)                 (D) None of the above
Answer: B
7.       Technology no longer protected by copyright, available to everyone
(A) Proprietary              (B) Open
(C) Private                     (D) Either (A) or (B)
Answer: B
8.       Computers use ……………. language to process data
(A) English                   (B) powerful
(C) decimal                   (D) binary
Answer: D
9.       The term ‘bit’ is a short for
(A) binary digit              (B) binary number
(C) digit                          (D) byte
Answer: A
10.    Which of the following is not an example of input device?
(A) Keyboard                (B) mouse
(C) Printer                     (D) scanner
Answer: C


No comments:

Post a Comment