Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Monday, 23 November 2015

Computer General Knowledge MCQs - Set 15

1.       The term used to define all input and output devices in a computer system is …………..
(A) Monitor                    (B) Software
(C) Shared resources             (D) Hardware
Answer: D
2.       …………… represents raw facts, whereas …………… is data made meaningful.
(A) Information, reporting       (B) Data, information
(C) Information, bits                (D) Records, bytes
Answer: B
3.       VAN refers to ……………….
(A) Virtual Analog Network                (B) Value Added Network
(C) Variable Address Network           (D) Virtual Additional Network
Answer: B
4.       A Laser printer is:
(A) an input device      (B) an output device
(C) both (A) and (B)     (D) None of these
Answer: B
5.       To what temporary area can you store text and other data, and later paste them to another location?
(A) The clipboard         (B) ROM
(C) CD-ROM                 (D) The hard disk
Answer: A
6.       The browser’s ……………. keeps a list of web pages you have visited during the current session.
(A) favorites      (B) cache
(C) history         (D) All of these
Answer: C
7.       ………….. can make it easier to play games.
(A) Joystick                   (B) Mouse
(C) Keyboard                (D) Light Pen
Answer: A
8.       While sending an e-mail, the line describes the contents of the message:
(A) subject         (B) to
(C) contents      (D) cc
Answer: A
9.       A pre-designed document that already had coordinating fonts, a layout, and a background:
(A) guide           (B) model
(C) ruler             (D) template
Answer: D
10.    A complete electronic circuit with transistors and other electronic components on a small silicon chip is called a(n) ………………
(A) workstation             (B) CPU
(C) magnetic disk        (D) integrated circuit
Answer: D


No comments:

Post a Comment