Thursday, 26 November 2015

Computer General Knowledge MCQs - Set 17

1.       A tape drive offers …………. access to data.
(A) random        (B) sporadic
(C) sequential  (D) None of these
Answer: C
2.       …………. are often delivered to a PC through an email attachment and are often designed to do harm.
(A) Viruses        (B) Spam
(C) Portals         (D) Email messages
Answer: A
3.       We can enter and edit the text efficiently using ……………..
(A) Spreadsheet          (B) Word Processing Program
(C) Typewriter               (D) Desktop Publishing Program
Answer: D
4.       ctrl, shift and alt are called …………. keys.
(A) modifier                   (B) function
(C) adjustment             (D) alphanumeric
Answer: A
5.       An imaginary memory supported by the operating system in conjunction with the secondary memory is:
(A) Virtual memory      (B) Cache memory
(C) Primary memory    (D) None of these
Answer: A

6.       Information Technology Act was enacted on ………………
(A) 19 January 2001               (B) 30 June 2001
(C) 9 June 2000                       (D) 15 July 1999
Answer: C
7.       CLASS is the acronym for
(A) Computer, Language and School Studies
(B) Computer, Literacy and Studies in Schools
(C) Computer, Language and Secondary Schools
(D) Computer, Learning and School Studies
Answer: B
8.       Where was the first computer installed in India?
(A) Indian Statistical Institute, Kolkata
(B) Indian Institute of Statistics, Delhi
(C) Indian Institute of Science, Bangalore
(D) Indian Institute of Management, Ahmedabad
Answer: A
9.       A network that links across metropolitan, regional and national boundaries is called:
(A) MAN                        (B) LAN
(C) WAN            (D) VAN
Answer: C
10.    LAN stands for
(A) Local And National           (B) Local Area Network
(C) Large Area Network          (D) Live Area Network
Answer: B


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App