Tuesday, 8 December 2015

Computer General Knowledge MCQs - Set 19

1.       Which type of memory gets lost when you switch off ?
(A) ROM            (B) RAM
(C) Cache         (D) Dynamic
Answer: B
2.       What is the name of the program that controls the computer?
(A) The Operating System     (B) An Application Program
(C) A Browser                           (D) The File Manager
Answer: A
3.       What is the storage capacity of a CD ROM?
(A) 700 MB                    (B) 500 MB
(C) 7000 MB                 (D) 4.7 GB
Answer: A
4.       What is the storage capacity of a DVD?
(A) 700 MB                    (B) 500 MB
(C) 7000 MB                 (D) 4.7 GB
Answer: D
5.       CPU stands for
(A) Computer Processing Unit          (B) Central Processing Unit
(C) Computer Protection Unit                        (D) Central Processing Upload
Answer: B
6.       The………….. of a system includes the programs or instructions.
(A) hardware                (B) icon
(C) information             (D) software
Answer: D
7.       Text in a column is generally aligned ………………..
(A) justified       (B) right
(C) centre          (D) left
Answer: D
8.       Back up of the data files will help to prevent ………………
(A) loss of confidentiality       (B) duplication of data
(C) loss of data                         (D) virus infection
Answer: C
9.       The background of any Word document …………….
(A) is always white color
(B) is the color you preset under the Option menu
(C) is always the same for the entire document
(D) can have any color you choose
Answer: D
10.    The benefit of using computers is that …………….
(A) Computers are very fast and can store huge amounts of data
(B) Computers provide accurate output even when input is incorrect
(C) Computers are designed to be inflexible
(D) All of the above
Answer: A


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App