Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Saturday, 22 October 2016

NET Computer Science June 2012 Questions and Answers Paper II - Part 5

41.       What is the routing algorithm used by RIP and IGRP ?
(A) OSPF                      (B) Link-state
(C) Dynamic                 (D) Dijkestra vector
Answer: D
42.       Identify the incorrect statement :
(A) The overall strategy drives the E-Commerce data warehousing strategy.
(B) Data warehousing in an E-Commerce environment should be done in a classical manner.
(C) E-Commerce opens up an entirely new world of web server.
(D) E-Commerce security threats can be grouped into three major categories.
Answer: D
43.       Reliability of software is directly dependent on
(A) quality of the design
(B) number of errors present
(C) software engineers experience
(D) user requirement
Answer: B
44.       ……………. is not an E-Commerce application.
(A) House banking                  (B) Buying stocks
(C) Conducting an auction    (D) Evaluating an employee
Answer: D
45.       …………. is a satellite based tracking system that enables the determination of person’s position.
(A) Bluetooth   
(B) WAP
(C) Short Message Service
(D) Global Positioning System
Answer: D

46.       A complete microcomputer system consists of
(A) Microprocessor                  (B) Memory
(C) Peripheral equipment      (D) All of the above
Answer: D
47.       Where does a computer add and compare data ?
(A) Hard disk                (B) Floppy disk
(C) CPU chip                (D) Memory chip
Answer: C
48.       Pipelining strategy is called implement
(A) instruction execution                    (B) instruction prefetch
(C) instruction decoding                    (D) instruction manipulation
Answer: B
49.       Which of the following data structure is linear type ?
(A) Strings         (B) Lists
(C) Queues       (D) All of the above
Answer: D
50.    To represent hierarchical relationship between elements, which data structure is suitable?
(A) Dequeue    (B) Priority
(C) Tree             (D) All of the above
Answer: C

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment