Sunday, 4 September 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 38

1.       One Terabyte (TB) is equal to
(A) 1000 megabytes                (B) 2048 megabytes
(C) 1024 gigabytes                  (D) 1024 megabytes
Answer: C
2.       Super computer developed by Indian scientists?
(A) Param                      (B) Cray I
(C) Blue Gene              (D) IBM Sequoia
Answer: A
3.       DSL is an example for ………….. connection
(A) network                   (B) wireless
(C) internet                   (D) broadband
Answer: D
4.       …………….. is the program that manages  CPU, memory, storage devices and input/output devices.
(A) Super system                     (B) Application software
(C) Operating system              (D) Control system
Answer: C
5.       Binary language consists of ……………
(A) 2 digits         (B) 3 digits
(C) 4 digits        (D) 10 digits
Answer: A

6.       Which Nobel Laureate is also known as the Father of Artificial Intelligence?
(A) Herbert A. Simon               (B) Howard Aiken
(C) Charles Babbage              (D) Alan Turing
Answer: A
7.       A …………. shares hardware, Software, and data among authorized users.
(A) network                   (B) protocol
(C) hyperlink                (D) transmitter
Answer: A
8.       Computer programs are written in a high level programming language; however, the human-readable version of a program is called ………….
(A) cache                      (B) Instruction set
(C) source code           (D) word size
Answer: C
9.       The Software tools that enable a user to interact with a Computer for specific purposes are known as ……………
(A) Hardware                (B) Networked Software
(C) Shareware             (D) Applications
Answer: D
10.    Software for organizing storage and retrieval of information is ………..
(A) operating system               (B) database
(C) database program             (D) data warehouse
Answer: D


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App