Friday, 2 September 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 36

1.       ATM means?
(A) Any Time Money                           (B) Automatic Tele Money
(C) Automatic Teller Machine           (D) Any Time Marketing
Answer: C
2.       The term PC means?
(A) Personal Computer          (B) Public Computer
(C) Private Computer              (D) Professional Computer
Answer: A
3.       When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting the keystroke into corresponding bits?
(A) ANSI            (B) EBCDIC
(C) ASCII           (D) ISO
Answer: A
4.       Software, such as Explorer and Firefox, are referred to as ……………
(A) Systems software              (B) Utility software
(C) Browsers                            (D) Internet tools
Answer: C
5.       Which of the following is not an output device?
(A) Plotter                      (B) Scanner
(C) Flat Screen                        (D) Touch Screen
Answer: B

6.       Which technology is used in Compact disks?
(A) Electrical                 (B) Mechanical
(C) Electromagnetic    (D) Laser
Answer: D
7.       Which of the following places the common data elements in order from smallest to largest ?
(A) Character, file, record, field, database
(B) Character, Record, field, file, database
(C) Character, field, record, file, database
(D) Bit, byte, character, record, field, file, database
Answer: C
8.       When you make graph and picture in document, then your Computer holds the data in …………..
(A) Restore file             (B) Backup drive
(C) Clipboard                (D) Memory
Answer: D
9.       Saving a file from the Internet onto your computer is called …………….
(A) downloading          (B) uploading
(C) transferring                        (D) All of these
Answer: A
10.    SQL stands for …………..
(A) Standard Query Language         (B) Static Query Language
(C) Simplified Query Language        (D) Structured Query Language
Answer: D


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App