Wednesday, 31 August 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 34

1.       Which type of network would use phone lines ?
(A) WAN            (B) LAN
(C) WWAN        (D) Wireless
Answer: A
2.       What type of devices are computer speakers or headphones ?
(A) Input                        (B) Input/Output
(C) Software     (D) Output
Answer: D
3.       When you turn on the computer, the boot routine will perform this test.
(A) Ram test                  (B) disk drive test
(C) memory test            (D) power-on-self-test
Answer: D
4.       When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off.
(A) RAM                                                            (B) motherboard
(C) secondary storage device           (D) primary storage device
Answer: C
5.       The …………. protects your system from hackers.
(A) restore         (B) backup
(C) anti-virus    (D) firewall
Answer: D

6.       Cloud computing means
(A) Computing using the satellite
(B) Computing using cloud chamber technology
(C) Computing which results in errors
(D) Shifting computing power from offline PCs and Laptops onto the Web
Answer: D
7.       URL is a term associated with
(A) Computer hardware          (B) Internet
(C) Laser printer                       (D) Fax
Answer: B
8.       SITE stands for
(A) Satellite Instructional Technology and Engineering
(B) State Institute of Teacher Education
(C) Satellite Instructional Television Experiment
(D) State Institute of Technology and Engineering
Answer: C
9.       ICT (Information and Communication Technology) includes:
(A) E-mail                      (B) Internet
(C) Educational TV     (D) All the above
Answer: D
10.    Animation effects in modern movies are often created with ……….. programs.
(A) CGI              (B) CAD
(C) JPG             (D) IGF
Answer: A


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App