Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Friday, 26 August 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 29

1.       What is the storage capacity of a dual layered Blue Ray disc?
(A) 80 GB                      (B) 50 GB
(C) 10 GB                      (D) 25 GB
Answer: B
2.       Devices that make up a computer system that you can see or touch.
(A) menu           (B) print
(C) software      (D) hardware
Answer: D
3.       Which of the following is not a programming language ?
(A) Pascal         (B) Microsoft Office
(C) Java             (D) C++
Answer: B
4.       Minimum number of bits required to store any 3 digit decimal number is equal to
(A) 3       (B) 5
(C) 8       (D) 10
Answer: D
5.       The primary purpose of software is to turn data into…………
(A) web sites                 (B) information
(C) programs                (D) objects
Answer: B

6.       A compiler translates a program written in a high-level language into…………
(A) Machine language                       (B) an algorithm
(C) a debugged program        (D) None of these
Answer: A
7.       What is correcting errors in a program called?
(A) Compiling               (B) Debugging
(C) Grinding                 (D) Interpreting
Answer: B
8.       Education combined with entertainment is called ……………..
(A) Simulation              (B) CAI
(C) Edutainment          (D) Synchronization
Answer: C
9.       Pick out E-commerce application from the following
(A) DTP             (C) SQL
(C) Tally             (D) ATM
Answer: D
10.    Which of the following is not a browser program ?
(A) MOSAIC                              (B) Windows Explorer
(C) Internet Explorer               (D) Netscape Navigator.
Answer: B


No comments:

Post a Comment