Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Saturday, 27 August 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 30

1.       A kiosk offers …………..
(A) Digital Certificate               (B) Touch Screen Application
(C) Internet Services               (D) None of these
Answer: C
2.       Which of the following refers to a small local network?
(A) LAN             (B) WAN
(C) MAN                        (D) SLN
Answer: A
3.       The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as:
(A) Software                 (B) Firmware
(C) Algorithm                (D) ROMware
Answer: B
4.       Which access method is used for obtaining a record from a cassette tape?
(A) Sequential              (B) Direct
(C) Random                  (D) None of these
Answer: A
5.       ASCII stands for:
(A) American Security Code for Information Interchange
(B) American Standard Code for Information Interchange
(C) American Scientific Code for Interchanging Information
(D) American Standard Code for Interchanging Information
Answer: B

6.       The speed of clock frequency of a micro-processor is measured in …………..
(A) hertz                        (B) baud rate
(C) CPS             (D) bits
Answer: A
7.       It is easier to change the name of file using …………… process.
(A) Transforming         (B) Christening
(C) Renaming              (D) None of these
Answer: C
8.       …………… view, shows how the Contents on printed page will appear with margin, header and footer.
(A) Draft             (B) Full Screen Reading
(C) Outline        (D) Page Layout
Answer: D
9.       The combination of computing, telecommunications and media in a digital atmosphere is referred to as
(A) Online communication    (B) integrated media
(C) convergence                      (D) digital combine
Answer: C
10.    Files deleted from the hard disk are sent to the ……………
(A) recycle Bin             (B) floppy disk
(C) clipboard                 (D) motherboard
Answer: A


No comments:

Post a Comment