Thursday, 25 August 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 28

1.       Minicomputers are also called …………… computers.
(A) handheld                (B) laptop
(C) midrange                (D) smart
Answer: C
2.       The patterns of printed lines on most products are called …………….
(A) prices                       (B) barcodes
(C) scanners                (D) None of these
Answer: B
3.       Which one of the following is not a computer language?
(A) Java             (B) COBOL
(C) ASP             (D) LOTUS
Answer: D
4.       WYSIWYG - describes the display of a document on screen as it will actually print:
(A) What you state is what you get
(B) What you see is what you get
(C) What you save is what you get
(D) What you suggest is what you get
Answer: B
5.       Which of the following is not a computer language?
(A) PASCAL                 (B) UNIX
(C) FORTRAN              (D) COBOL
Answer: B

6.       The Father of Modern Computer is:
(A) Charles Babbage              (B) Blaize Pascal
(C) Howard Icons                    (D) Shanon
Answer: A
7.       UNIX, DOS and Windows are examples of:
(A) Application Programmes (B) Operating Systems
(C) Word Processing              (D) Commercial Computer Brands
Answer: B
8.       Which is not a search engine ?
(A) Microsoft                 (B) Alta Vista
(C) Google                    (D) Search Bug
Answer: A
9.       The presentation package and slides are usually presented by:
(A) Power Point                       (B) Excel
(C) MS Word                             (D) All the above
Answer: A
10.    What is the storage capacity of a single layered Blue Ray disc?
(A) 80 GB                      (B) 50 GB
(C) 10 GB                      (D) 25 GB
Answer: D


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App