Friday, 18 March 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 21

1.       The Internet is a system of …………..
(A) Software bundles              (B) Web page
(C) Web site                              (D) Interconnected Networks
Answer: D
2.       Octal number system has a base …………….
(A) 2                   (B) 4   
(C) 6                   (D) 8
Answer: D
3.       Twitter is generally used for :
(A) secret information sharing          (B) electronic mailing
(C) interpersonal communication     (D) social networking
Answer: D
4.       Which type of memory holds the program to start up the computer ?
(A) ROM            (B) RAM
(C) Cache         (D) Static
Answer: A
5.       A program for viewing web pages is called …………..
(A) Word processor     (B) Spreadsheet
(C) Protocol                  (D) A browser
Answer: D

6.       The term used to describe the intangible instructions that tell the computer what to do is:
(A) hardware                (B) software
(C) storage                    (D) input/output
Answer: B
7.       Which of the following has the smallest storage capacity ?
(A) zip disk                    (B) hard disk
(C) floppy disk              (D) data cartridge
Answer: C
8.       What type of devices are CDs or DVDs ?
(A) Input                        (B) Output
(C) Software     (D) Storage
Answer: D
9.       Why has RAM been named like this ?
(A) Because it is read and write memory
(B) Because it is volatile memory
(C) Because any of the locations in chip can directly be selected for storing and retrieving data and instructions.
(D) Because it is non-volatile memory
Answer: C
10.    What is the full form of URL ?
(A) Uniform Reverse Location          (B) Universal Resolution Location
(C) Uniform Resource Locator          (D) United Resource Locator
Answer: C


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App