Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Thursday, 10 December 2015

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 12

1.       BSC stands for ..................
(A) Binary synchronous control
(B) Binary synchronous communication
(C) Bit-oriented synchronous communication
(D) Byte-oriented synchronous communication
Answer: B
2.       HDLC is an acronym for ....................
(A) high - duplex line communication
(B) high -level data link control
(C) half - duplex digital link combination
(D) host double level circuit
Answer: B
3.       Decryption and Encryption of data are the responsibility of which of the following layer?
(A) Session layer         (B) Network layer
(C) Transport layer      (D) Presentation layer
Answer: D
4.       The components in the domain name space are separated by ....................
(A) Comma       (B) Dot
(C) Colon          (D) Semi colon
Answer: B
5.       ............... protocol is used for constant bit rate.
(A) AAL1           (B) AAL2
(C) AAL ¾         (D) AAL5
Answer: A

6.       In ATM network ................. message is used by a source host to set up a connection.
(A) SET UP                   (B) Call PROCEEDING
(C) CONNECT             (D) RELEASE
Answer: A
7.       How many class A, B and C networks IDs can exist?
(A) 2,113,658    (B) 16,382
(C) 126              (D) 128
Answer: A
8.       Which of the following TCP/IP internet protocol, a diskless machine uses to obtain its IP address from a server?
(A) RDP             (B) ARP
(C) RARP          (D) RIP
Answer: C
9.       A single transport layer connection split and connects the different network connections is called .........................
(A) Upward multiplexing        (B) Downward multiplexing
(C) Congestion control           (D) None of these
Answer: B
10.    What type of addressing is specifically used by the transport layer?
(A) station address      (B) application program port address
(C) dialog address       (D) network address
Answer: B


No comments:

Post a Comment