Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Thursday, 26 October 2017

UGC NET Computer Science Solved Question Paper II June 2006 - Part 3

21.       In the balanced binary tree given below, how many nodes will become unbalanced when a node is inserted as a child of the node ‘g’.
(A) 1
(B) 3
(C) 7
(D) 8
Answer: B
22.       Pre order is also known as:
(A) Depth first order
(B) Breadth first order
(C) Topological order
(D) Linear order
Answer: A
23.       Which of the following statement is false ?
(A) Every tree is a bipartite graph
(B) A tree contains a cycle
(C) A tree with n nodes contains (n-1) edges
(D) A tree is connected graph
Answer: B
24.       If the postfix form of a string is ABC+-D*, the actual string is:
(A) (A-(B+C))*D           
(B) ((A-B)+C)*D
(C) ((A+B)-C)*D           
(D) (A+(B-C)*D)
Answer: A
25.       Application of data structure queue is:
(A) Level wise printing of tree
(B) Implementation of priority queues
(C) Function call implementation
(D) Depth first search in a graph
Answer: B

26.       What is the transmission signal coding method for a T1 carrier called ?
(A) Binary
(B) NRZ
(C) Bipolar
(D) Manchester
Answer: C
27.       How much bandwidth is required to send 132 voice-grade channels by FDM on an international satellite system ?
(A) 500 MHz
(B) 10 MHz
(C) 1320 MHz
(D) 50 MHz
Answer: A
28.       What is the difference between the Ethernet frame preamble field and the IEEE 802.3 preamble and start of frame Delimiter fields ?
(A) 1 byte
(B) 1 bit
(C) 4 bits
(D) 16 bits
Answer: A
29.       What is the function of a translating bridge ?
(A) Connect similar remote LANs
(B) Connect similar local LANs
(C) Connect different types of LANs
(D) Translate the network addresses into a layer 2 address
Answer: C
30.    The program used to determine the round-trip delay between a workstation and a destination address is:
(A) Tracert
(B) Traceroute
(C) Ping
(D) Pop
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment