Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Wednesday, 25 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 53

521.       What is unicode?
(A) Standard font
(B) Software
(C) Character encoding system
(D) Keyboard layout
Answer: C
522.       What is the full form of the first Electronic Computer ENIAC?
(A) Electrical Numerical Integrator and Calculator
(B) Electronic Numeric Integrator and Calculator
(C) Electrical Numerical Integrated Computer
(D) Electro Numeric Integrity Computer
Answer: B
523.       In IT Act 2000, which section deals with the punishment of cyber terrorism?
(A) 66(B)
(B) 67(B)
(C) 66(F)
(D) 45(F)
Answer: C
524.       What is the process of loading the operating system files into dynamic random access memory?
(A) Formatting
(B) Automatic data exchange
(C) Data sharing
(D) Booting
Answer: D
525.       Which technology is used in the processor of a computer to simulates a single processor into two virtual processors to the operating system?
(A) Hyper threading technology
(B) Multi core technology
(C) Simulation technology
(D) Multi threading technology
Answer: A
526.       Which virus is treated as the first computer virus?
(A) Trojan horse
(B) SCA virus
(C) Creeper virus
(D) Rabbit
Answer: C
527.       Which was the first search engine in the Internet?
(A) Google
(B) Archie
(C) Alta Vista
(D) WAIS
Answer: B
528.       When is World Computer Literacy Day celebrated?
(A) January 22nd
(B) March 5th
(C) May 20th
(D) December 2nd
Answer: D
529.       Which one is the first fully supported 64-bit operating system?
(A) Windows vista
(B) Windows 7
(C) Linux
(D) Mac
Answer: C
530.    Many bitmapped images in a sequence is known as
(A) JPEG animation
(B) tweening
(C) TIF animation
(D) GIF animation
Answer: D

No comments:

Post a Comment