Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Saturday, 28 October 2017

UGC NET Computer Science Solved Question Paper II June 2006 - Part 5

41.       In software project planning, work Breakdown structure must be .................
(A) A graph
(B) A tree
(C) A Euler’s graph
(D) None of the above
Answer: B
42.       In Software Metrics, McCABE’s cyclomatic number is given by following formula:
(A) c=e-n+2p
(B) c=e-n-2p
(C) c=e+n+2p
(D) c=e-n*2p
Answer: A
43.       In a good software design, ................ coupling is desirable between modules.
(A) Highest
(B) Lowest
(C) Internal
(D) External
Answer: B
44.       System study yields the following:
(A) Requirement specifications       
(B) Prevailing process description
(C) Data source identification                      
(D) All the above
Answer: D
45.       The COCOMO model is used for ..................
(A) software design                            
(B) software cost estimation
(C) software cost approximation      
(D) software analysis
Answer: B
46.       MMS (Multimedia Messaging Service) uses ............... types of messages to perform messaging transactions.
(A) 4
(B) 6
(C) 8
(D) 10
Answer: C
47.       Bluetooth technology uses the transmission media.
(A) Radio links
(B) Microwave links
(C) VSAT communication
(D) Optical fiber links
Answer: A
48.       Downflow is the process associated with .................. and backup of data in a warehouse.
(A) packaging
(B) archiving
(C) extraction
(D) loading
Answer: B
49.       Predictive modelling in data mining uses .................. technique.
(A) Statistical
(B) Association Discovery
(C) Value prediction
(D) None of these
Answer: A
50.    The use of smart card represents a form of:
(A) password encryption
(B) user-ID encryption
(C) authorization
(D) authentication
Answer: C, D

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment