Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Sunday, 22 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 50

491.       …………offer a quick and easy way to share files and resources directly.
(A) CD
(C) Network
(D) None of the above
Answer: C
492.       JPEG  stands for:
(A) Joint Photographic Experts Group
(B) Joint Picture Exports Group
(C) Joint Picture Export Graphics
(D) Joint Picture Extra Group
Answer: A
493.       Which file format is for Photoshop?
Answer: B
494.       In MS Word 2007 Maximum Zoom is ................ percentage.
(A) 100
(B) 300
(C) 200
(D) 500
Answer: D
495.       Which one of the following is not an operating system?
(A) Windows XP
(B) Microsoft Office
(D) Linux
Answer: B

496.       Which among the following field is used to send an email to a third party?
(A) To
(B) Copy to
(D) Attach
Answer: C
497.       Which of the following is the correct chronology of internet based facilities?
(A) Google, Hotmail, Facebook, whatsapp
(B) Facebook, Google, Hotmail, Whatsapp
(C) Hotmail, Google, Facebook, Whatsapp
(D) Hotmail, Facebook, Google, Whatsapp
Answer: C
498.       Identify the odd element from the following on the basis of its basic function:
Windows, Android, MS-Office, Linux, Unix
(A) MS-Office
(B) Windows
(C) Linux
(D) Unix
Answer: A
499.       .............. Gigabytes = 1 Terabyte.
(A) 1204
(B) 1104
(C) 1024
(D) None of the above
Answer: C
500.    In windows which key should be pressed while selecting a group of adjacent files or folders:
(A) Ctrl
(B) Enter
(C) Shift
(D) Alt
Answer: C

No comments:

Post a Comment