Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Friday, 20 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 48

471.       Who is the founder of Facebook?
(A) Glen Recort
(B) Tim Berners Le
(C) Allen Turing
(D) Mark Zuckerberg
Answer: D
472.       Which of the following shortcut key is used for insert a new slide?
(A) Ctrl + S
(B) Ctrl + F
(C) Ctrl + M
(D) None of the above
Answer: C
473.       Operating System is a:
(A) General Purpose software
(B) Application software
(C) System Software
(D) None of the above
Answer: C
474.       Which one of the following is not a Web Browser?
(A) Internet Explorer
(B) MS Office
(C) Safari
(D) Mozilla Firefox
Answer: B
475.       In MS PowerPoint the ‘Page Setup’ button can be found in the:
(A) Home Tab
(B) Animations Tab
(C) Insert Tab
(D) Design Tab
Answer: D

476.       ............. is the brain of a computer.
(A) Keyboard
(B) Central Processing Unit
(C) Monitor
(D) Printer
Answer: B
477.       Which of the following programming languages is used to create programs like applets?
(A) COBOL
(B) BASIC
(C) C Language
(D) Java
Answer: D
478.       The planned use of networked information and communication technology for the delivery of training is called
(A) e-learning
(B) blog
(C) e-tuning
(D) programmed learning
Answer: A
479.       What is the use of Bookmarks in internet browsing?
(A) To select a book for downloading
(B) To mark the pages of a book you are reading online
(C) To save the web pages for future use
(D) To select a book or a file or a programme for downloading
Answer: C
480.    A computer program that converts assembly language to machine language is
(A) Compiler
(B) Interpreter
(C) Assembler
(D) Comparator
Answer: C


No comments:

Post a Comment