Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Thursday, 19 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 47

461.       The .............. file format is a method of encoding pictures on a computer
(A) HTML
(B) URL
(C) JPEG
(D) DOC
Answer: C
462.       The second part of a URL specifies the
(A) Protocol
(B) Resource id
(C) Client name
(D) Server name
Answer: D
463.       The language used for creating web pages
(A) HyperText Machine Language
(B) HyperText Markup Language
(C) HyperText Makeup Language
(D) HyperText Manage Language
Answer: B
464.       What is the full form of PDF in the context of computer file system?
(A) Personalised Data Format
(B) Pixel Digital File
(C) Pictured Data Format
(D) Portable Document Format
Answer: D
465.       Which of the following is a ‘cloud computing’ based data storage facility?
(A) Play store
(B) G-mail storage
(C) Drop box
(D) Cloud stick
Answer: B and C

466.       Which of the following is the correct statement in the context of web 2.0 facilities?
(A) Communication on these facilities is mostly one-way
(B) Content on these facilities is generated mostly by users
(C) These facilities are much more cheaper to establish
(D) These facilities use more advanced distribution technologies
Answer: B
467.       Identify the correct pair from the following :
(A) Ubuntu — Operating System
(B) Excel — Word Processing Software
(C) AVI — File Transfer Protocol
(D) HDD — Cloud Storage Facility
Answer: A
468.       A worksheet contains:
(A) 256 columns and 65563 rows
(B) 256 columns and 65536 rows
(C) 256 columns and 75636 rows
(D) 265 columns and 75536 rows
Answer: B
469.       Which of the following is a Volatile Memory?
(A) EPROM
(B) ROM
(C) RAM
(D) None of the above
Answer: C
470.    Name the section at the top of the document used to place the name, page number etc.,:
(A) Header
(B) Web Layout
(C) Footer
(D) Hyperlink
Answer: A


No comments:

Post a Comment