Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Wednesday, 18 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 46

451.       A social networking service offered by Google Inc.
(A) Facebook
(B) Google+
(C) Twitter
(D) Instagram
Answer: B
452.       Which of the following is not a hardware?
(A) Printer
(B) Network card
(C) Internet browser
(D) Monitor
Answer: C
453.       Which of the following is not an operating system?
(A) Open office.org
(B) Linux
(C) DOS
(D) Windows XP
Answer: A
454.       What is the function of Firewall?
(A) Organizes the software installed in your computer
(B) Does complex calculations
(C) Edits complex documents
(D) Monitors and controls incoming and outgoing data traffic
Answer: D
455.       What do we call programs with free trial period or reduced functionality, before payment?
(A) Shareware
(B) Licensed Software
(C) Freeware
(D) Operating system
Answer: A

456.       Servers are computers that provide resources to other computers connected to a
(A) Network
(B) Client
(C) Mainframe
(D) Super Computer
Answer: A
457.       What is the difference between ‘Google’ and ‘Google Chrome’?
(A) Google is a search engine whereas Google Chrome is a web browser
(B) Google is a web site whereas Google Chrome is a search engine
(C) Google is designed for use in table top computers whereas Google Chrome is designed for mobile devices
(D) Google Chrome is an upgraded version of Google
Answer: A
458.       ISP stands for?
(A) International Server Protocol
(B) Internal Storage Protocol
(C) Internet Service Provider
(D) Internet Storage Provider
Answer: C
459.       You are asked to edit a report prepared using MS Word. Your task is to convert all paragraph headings typed in lower case to upper case. What shortcut key combination would you use to accomplish this task, instead of retyping the headings?
(A) Ctrl +F7
(B) Ctrl + Shift + C
(C) Ctrl + Shift + A
(D) Ctrl + Alt + U
Answer: C
460.    Which among the following is an example of computer simulated environment?
(A) Audio visual Aids
(B) Video Conference
(C) Social Networking groups
(D) Virtual Reality
Answer: D


No comments:

Post a Comment