Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Monday, 23 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 51

501.       ………… is an example of softcopy.
(A) printer
(B) Scanner
(C) Monitor
(D) Keyboard
Answer: C
502.       Processing speed in computers is measured in:
(A) Milli volts (mV)
(B) Bytes
(C) Giga Byte
(D) Giga Hertz
Answer: D
503.       DTP’ computer abbreviation usually means:
(A) Data Top Publishing
(B) Data Text Publishing
(C) Digital Text Publishing
(D) Desk Top Publishing
Answer: D
504.       Minimum number of bits essential to store any 2 digit decimal number is equal to .............
(A) 9
(B) 8
(C) 7
(D) 6
Answer: C
505.       USB stands for ...............
(A) Universal Serial Bus
(B) Universal Synchronous Bus
(C) Unified Serial Bus
(D) Ultra Speed Bus
Answer: A

506.       The type of test used in computing to check whether or not the user is a human :
(A) Debugging
(B) Cryptanalysis
(D) Black Box Testing
Answer: C
507.       Which among the following is the fastest memory component in a computer?
(A) Hard disk
(B) Registers
(C) Cache Memories
Answer: B
508.       Which among the following is not an Open Source Software?
(A) Firefox
(B) Python
(C) R Programming
(D) Tally
Answer: D
509.       What is E-mail Spoofing?
(A) E-mail that appears to have been originated from one source when it was actually sent from another source.
(B) Sending E-mail to thousands and thousands of users.
(C) Repeatedly sending an identical E-mail message to a particular address.
(D) Sending threatening E-mails.
Answer: A
510.    International Computer Security Day :
(A) December, 2nd       
(B) December, 23rd     
(C) November, 30th     
(D) July, 18th  
Answer: C

Pages  50   51   52   53   54   55 

No comments:

Post a Comment