Sunday, 26 October 2014

UGC NET Computer Science June 2014 Solved Paper II - Part 2

11.       KPA in CMM stands for
(A) Key Process Area             (B) Key Product Area
(C) Key Principal Area                        (D) Key Performance Area
Answer: A
12.       Which one of the following is not a risk management technique for managing the risk due to unrealistic schedules and budgets?
(A) Detailed multi source cost and schedule estimation
(B) Design Cost
(C) Incremental development
(D) Information hiding
Answer: D
13.       ................ of a system is the structure or structures of the system which comprise software elements, the externally visible properties of these elements and the relationship amongst them.
(A) Software construction      (B) Software evolution
(C) Software architecture       (D) Software reuse
Answer: C
14.       In function point analysis, the number of complexity adjustment factors is
(A) 10     (B) 12
(C) 14     (D) 20
Answer: C
15.       Regression testing is primarily related to
(A) Functional testing             (B) Development testing
(C) Data flow testing               (D) Maintenance testing
Answer: D

16.       How many different truth tables of the compound propositions are there that involve the propositions p & q ?
(A) 2       (B) 4
(C) 8       (D) 16
Answer: D
17.       A Boolean function F is called self-dual if and only if
How many Boolean functions of degree n are self-dual ?
(A) 2n                       (B) (2)2^n
(C) (2)n^2                (D) (2)2^n-1
Answer: D
18.       Which of the following statement(s) is(are) not correct ?
i. The 2's complement of 0 is 0.
ii. In 2's complement, the left most bit cannot be used to express a quantity.
iii. For an n-bit word (2's complement) which includes the sign bit, there are 2n-1 positive integers, 2n+1 negative integers and one 0 for a total of 2n unique states.
iv. In 2's complement the significant information is contained in the 1's of positive numbers and 0's of the negative numbers.
(A) i and iv        (B) i and ii
(C) iii                  (D) iv
Answer: C
19.       The notation !xp(x) denotes the proposition "there exists a unique x such that P(x) is true".
Give the truth values of the following statements :
I. !xP(x) → xP(x)
II. !x ¬ P(x) → ¬xp(x)
(A) Both I and II are true         (B) Both I and II are false
(C) I-false, II-true                      (D) I-true, II-false
Answer: A
20.    Give a compound proposition involving propositions p, q and r that is true when exactly two of p, q and r are true and is false otherwise.
(A) (pq¬r) (p¬qr) (¬pqr)
(B) (pq¬r) ˄ (pq¬r) (¬pqr)
(C) (pq¬r) (p¬qr) (¬pqr)
(D) (pq¬r) (p¬qr) (¬pqr)
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

6 comments:

  1. Answer of Question no 32 is given wrong.. Correct option is D

    ReplyDelete
  2. Answer of question no 33 is also wrong. correct answer is option B i.e. safe state

    ReplyDelete
  3. Hello Abdul ji, i am unable to find june 2014 papar II from question number 21-50.

    ReplyDelete

UGC NET Computer Science

Computer GK App