Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Tuesday, 17 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 45

441.       A compiler is used to translate a program written in
(A) A low level language
(B) A high level language
(C) Assembly language
(D) Machine language
Answer: B
442.       Satellite communication works through
(A) Radar
(B) Transponder
(C) Receptor
(D) Transmitter
Answer: B
443.       Errors in a computer program are referred to as
(A) Bugs
(B) Mistakes
(C) Item overlooked
(D) Crash
Answer: A
444.       An e-mail address typically consists of a user ID followed by the .................... sign and the name of the e-mail server that manages the user’s electronic post office box.
(A) @
(B) &
(C) #
(D) *
Answer: A
445.       Computer follows a simple principle called ‘GIGO’ which means:
(A) Good Input Good Output
(B) Garbage Input Good output
(C) Garbage In, Garbage Out
(D) Greater Instruction Great Output
Answer: C

446.       Which of the following is not a component of networking?
(A) Hubs
(B) Motherboard
(C) Routers
(D) Switches
Answer: B
447.       Which one of the following is not the same as the other three?
(A) MAC address
(B) Hardware address
(C) Physical address
(D) IP address
Answer: D
448.       Which of the following statements regarding the features of Information and Communication Technology (ICT) is/are true?
I. ICT are the main instruments for the creation of computer networks and the applications based on them.
II. ICT support the spread of information and knowledge, separating the content from the place where it belongs physically.
III. The digital and virtual nature of most of ICT products allow the expenditure for them to be maximized.
Codes :
(A) I and II only
(B) I and III only
(C) II and III only
(D) I, II and III
Answer: A
449.       Which of the following is not an operating system?
(A) DOS
(B) Mosaic
(C) Linux
(D) Mac
Answer: B
450.    A set of parallel wires connecting the CPU of a computer to all other input and output devices:
(A) Bus
(B) Mother Board
(C) BIOS
(D) Chips
Answer: A


No comments:

Post a Comment