Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Monday, 16 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 44

431.       If one GigaByte is equal to 230 Bytes of data storage, then 1024 TeraBytes is equal to .............. bits of data storage.
(A) 250
(B) 253
(C) 240
(D) 256
Answer: B
432.       The software used to navigate through the web is known as
(A) Website
(B) Web Browser
(C) Internet
(D) World Wide Web
Answer: B
433.       With regard to e-mail, what does Bcc : mean?
(A) Blind Computer Communication : - The users specified in the Bcc : field will get the e-mail and see the addresses in the to : and cc : fields.
(B) Blind Carbon Copy : - The users specified in the Bcc : field will get the e-mail and see the addresses in the to : and cc : fields.
(C) Blind Computer Communication :- The users specified in the Bcc : field will get the e-mail but it will be an audio file because this is how blind people get e-mail.
(D) Blind Carbon Copy : The users specified in the Bcc : field will get the e-mail but will not see the addresses in the to : and cc : fields.
Answer: B
434.       The full form of PIN in a ATM card is
(A) Permanent Information Number
(B) Personal Identification Number
(C) Personal Index Number
(D) Permanent Identification Number
Answer: B
435.       The space in your computer that loads and works with data
(A) Cache memory
(B) CPU
(C) ROM memory
(D) RAM memory
Answer: D

436.       An email account includes a storage area, often called a/an
(A) Attachment
(B) Hyperlink
(C) Mailbox
(D) IP address
Answer: C
437.       The taskbar is located
(A) On the Start menu
(B) At the bottom of the screen
(C) On the Quick Launch toolbar
(D) At the top of the screen
Answer: B
438.       Computer uses the ................ number system to store data and perform calculations
(A) Binary
(B) Octal
(C) Decimal
(D) Hexadecimal
Answer: A
439.       What does the acronym ISDN stand for?
(A) Indian Standard Digital Network
(B) Integrated Services Digital Network
(C) Intelligent Services Digital Network
(D) Integrated Services Data Network
Answer: B
440.    The act of unauthorized copying or downloading of a program from a network and making multiple copies of it is
(A) Plagiarism
(B) Network piracy
(C) Software piracy
(D) Site-license piracy
Answer: C


2 comments:

  1. Answer of 431 is incorrect. It should be 2^50

    ReplyDelete
    Replies
    1. Read question carefully....."bits" of data storage not "bytes"

      Delete