Tuesday, 21 February 2017

UGC NET Computer Science Paper II December 2010 - Part 5 Solved MCQs

41.       Prototyping is used to
(A) test the software as an end product
(B) expand design details
(C) refine and establish requirements gathering
(D) None of the above
Answer: C
42.       Which one of these are not software maintenance activity?
(A) Error correction
(B) Adaptation
(C) Implementation of Enhancement
(D) Establishing scope
Answer: D
43.       The system specification is the first deliverable in the computer system engineering process which does not include
(A) Functional Description
(B) Cost
(C) Schedule
(D) Technical Analysis
Answer: A
44.       The COCOMO model was introduced in the book title “Software Engineering Economics” authored by
(A) Abraham Silberschatz
(B) Barry Boehm
(C) C.J. Date
(D) D.E. Knuth
Answer: B
45.       The Warnier diagram enables analyst
(A) to represent information hierarchy in a compact manner
(B) to further identify requirement
(C) to estimate the total cost involved
(D) None of the above
Answer: A

46.       A data mart may contain
(A) summarised data
(B) de-normalized data
(C) aggregate departmental data
(D) All of the above
Answer: D
47.       Data mining is
(A) the process of extracting valid, previously unknown, comprehensible and actionable information from large databases and using it to make crucial business decisions.
(B) a tool that allows end users direct access and manipulation of data from within data warehousing environment without the intervention of customised programming activity.
(C) a tool that helps end users extract useful business information from large database.
(D) All of the above
Answer: A
48.       E-Choupal refers to
(A) calling meeting of Surpanches electronically.
(B) conducting Panchayat meeting using latest electronic gadgets.
(C) providing window of information to villagers and farmers in NIC network.
(D) None of the above
Answer: C
49.       The basic concepts of ethics in information society is/are
(A) Responsibility
(B) Accountability
(C) Liability
(D) All of the above
Answer: D
50.    One of the distinguished features of super-computer over other category of computer is
(A) parallel processing
(B) highest accuracy level
(C) more speed
(D) more capacity
Answer: C

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment