Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Sunday, 19 February 2017

UGC NET Computer Science Paper II December 2010 - Part 3 Solved MCQs

21.       What is the maximum number of nodes in a B-tree of order 10 of depth 3 (root at depth 0)?
(A) 111
(B) 999
(C) 9999
(D) None of the above
Answer: D
22.       A binary tree with 27 nodes has …………. null branches.
(A) 54
(B) 27
(C) 26
(D) None of the above
Answer: D
23.       The time complexity to build a heap of n elements is
(A) O(1)
(B) O(lgn)
(C) O(n)
(D) O(nlgn)
Answer: D
24.       Linear probing suffers from a problem known as
(A) Secondary clustering
(B) Primary clustering
(C) Both (A) and (B)
(D) None of these
Answer: B
25.       Which of the following can be the sequence of nodes examined in binary search tree while searching for key 88?
(A) 90, 40, 65, 50, 88
(B) 90, 110, 80, 85, 88
(C) 190, 60, 90, 85, 88
(D) 65, 140, 80, 70, 88
Answer: C

26.       Frequency shift keying is used mostly in
(A) Radio transmission
(B) Telegraphy
(C) Telephone
(D) None of the above
Answer: B
27.       The baud rate is
(A) always equal to the bit transfer rate
(B) equal to twice the bandwidth of an ideal channel
(C) not equal to the signalling rate
(D) equal to half of the bandwidth of an ideal channel
Answer: B
28.       How much bandwidth is there in 1 micron of spectrum at a wavelength of 1 micron?
(A) 300 MHz
(B) 3 GHz
(C) 300 THz
(D) 30 KHz
Answer: C
29.       Which of the following file transfer protocols use TCP and establishes two virtual circuits between the local and remote server?
(A) FTP
(B) TFTP
(C) TELNET
(D) NFS
Answer: A
30.    The threshold effect in demodulator is
(A) exhibited by all demodulator, when the input signal to noise ratio is low.
(B) the rapid fall on output signal to noise ratio when the input signal to noise ratio fall below a particular value.
(C) the property exhibited by all A.M. suppressed carrier coherent demodulator.
(D) the property exhibited by correlation receiver.
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment