Monday, 20 February 2017

UGC NET Computer Science Paper II December 2010 - Part 4 Solved MCQs

31.       Object code is the output of ……………
(A) Operating System
(B) Compiler or Assembler
(C) only Assembler
(D) only Compiler
Answer: B
32.       ‘Macro’ in an assembly level program is …………..
(A) sub program
(B) a complete program
(C) a hardware portion
(D) relative coding
Answer: A
33.       Grammar of the programming is checked at …………… phase of compiler.
(A) semantic analysis
(B) code generation
(C) syntax analysis
(D) code optimization
Answer: C
34.       The register or main memory location which contains the effective address of the operand is known as
(A) pointer
(B) special location
(C) indexed register
(D) None of the above
Answer: A
35.       Macro-processors are ………….
(A) Hardware
(B) Compiler
(C) Registers
(D) None of the above
Answer: B

36.       The dynamic allocation of storage areas with VSAM files is accomplished by
(A) Hashing
(B) Control splits
(C) Overflow areas
(D) Relative recoding
Answer: B
37.       Which of the following command the file names in multiple columns?
(A) IS–X
(B) IS
(C) IS–1
(D) IS–f–X
Answer: B
38.       WINDOWS is a …………… operating.
(A) Real time
(B) Multi-user
(C) Preemptive
(D) Non-preemptive
Answer: C
39.       Page making process from main memory to disk is called
(A) Interruption
(B) Termination
(C) Swapping
(D) None of the above
Answer: C
40.    A Dead-lock in an Operating System is
(A) Desirable process
(B) Undesirable process
(C) Definite waiting process
(D) All of the above
Answer: C

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment