Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Saturday, 18 February 2017

UGC NET Computer Science Paper II June 2010 - Part 5 MCQs

41.       Software engineering primarily aims on
(A) reliable software
(B) cost effective software
(C) reliable and cost effective software
(D) none of the above
Answer: C
42.       Top-down design does not require
(A) step-wise refinement
(B) loop invariants
(C) flow charting
(D) modularity
Answer: B
43.       Which model is simplest model in Software Development?
(A) Waterfall model
(B) Prototyping
(C) Iterative
(D) None of these
Answer: A
44.       Design phase will usually be
(A) top-down
(B) bottom-up
(C) random
(D) centre fringing
Answer: A
45.       Applications-software
(A) is used to control the operating system
(B) includes programs designed to help programmers
(C) performs a specific task for computer users
(D) all of the above
Answer: C

46.       The cost of the network is usually determined by
(A) time complexity
(B) switching complexity
(C) circuit complexity
(D) none of these
Answer: B
47.       A leased special high-speed connection from the local telephone carrier for business users that transmits at 1.544 mbps is known as ……………. carrier.
(A) T1
(B) T2
(C) T3
(D) T4
Answer: A
48.       CDMA Cell uses …………… carriers of 1.25 MHz.
(A) 9
(B) 18
(C) 22
(D) 64
Answer: A
49.       At any given time Parallel Virtual Machine (PVM) has ……………. send buffer and …………… receive buffer.
(A) one-one
(B) one-two
(C) two-two
(D) two-one
Answer: B
50.    Data Mining uses ………….., …………….. and …………….. to build effective predictive model.
(i) Data set
(ii) Information set
(iii) Input set
(iv) Process set
(v) Output set
(vi) Test set
(A) (i), (ii) and (iv)
(B) (ii), (iv) and (v)
(C) (i), (v) and (vi)
(D) (ii), (iii) and (v)
Answer: 

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment