Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Thursday, 12 November 2015

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 10

1.       The address field of a frame in HDLC protocol contains the address of the .................. station.
(A) primary        (B) secondary
(C) tertiary         (D) a station
Answer: B
2.       In ................... transmission, the channel capacity is shared by both communicating devices at all times.
(A) Simplex       (B) half-duplex
(C) full-duplex (D) automatic
Answer: C
3.       The DNS name space is divided into non overlapping ......................
(A) regions        (B) blocks
(C) divisions     (D) zones
Answer: D
4.       Source routing bridges in the same LANs must have ............... bridge Number.
(A) Same           (B) Different
(C) Source        (D) Destination
Answer: B
5.       Repeater function in the ...................... layer.
(A) Physical      (B) Data link
(C) Network      (D) None of these
Answer: A

6.       A repeater takes a weakened or corrupted signal and ............... it.
(A) Amplifies     (B) Regenerates
(C) Resample   (D) Reroute
Answer: B
7.       The PSTN is an example of ................. network.
(A) packet-switched                (B) circuit-switched
(C) message-switched            (D) TSI
Answer: B
8.       In a time division switch, a .................. governs the destination of a packet stored in RAM.
(A) TDM bus                 (B) cross bar
(C) cross point             (D) control unit
Answer: D
9.       How many cross points are needed in a single stage switch with 40 inputs and 50 outputs.
(A) 40     (B) 50
(C) 90     (D) 2000
Answer: D
10.    The ................. of A TSI controls the order of delivering of slot values that are stored in RAM.
(A) cross bar                 (B) cross point
(C) control unit                         (D) transceiver
Answer: D


No comments:

Post a Comment