Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Tuesday, 10 November 2015

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 9

1.       Which of the following is required to communicate between two computers?
(A) communications software
(B) protocol
(C) communication hardware
(D) all of above including access to transmission medium
Answer: D
2.       Terminals are required for .................
(A) real-time, batch processing & time-sharing
(B) real time, time-sharing & distributed message processing
(C) real time, distributed processing & manager inquiry
(D) real-time, time sharing & message switching
Answer: D
3.       The first collision free protocol is ...................
(A) Binary countdown                        (B) Basic bitmap
(C) Reservation protocol        (D) SAP
Answer: B
4.       Sending of a IP packet from host 1 to host 2 where both are of same LAN but the packet is transferred through different intermediate LANs is called ..................
(A) Tunnelling  (B) Routing
(C) Diverting     (D) Forwarding
Answer: A
5.       LANs can be connected by a device called .................
(A) Routers                   (B) Modems
(C) Ethernet card         (D) Bridges
Answer: D

6.       In .................... all frames are given to the computer, not to those addressed.
(A) Promiscuous mode           (B) Miscues mode
(C) Normal mode                     (D) Special Mode
Answer: A
7.       .................. Algorithm is used in transparent bridges.
(A) Forward Learning                                     (B) Backward Learning
(C) Reverse Backward Learning      (D) Reverse Forward Learning
Answer: B
8.       In ..................... each packet of a message need not follow the same path From sender to receiver.
(A) Circuit switching
(B) message switching
(C) a virtual approach to packet switching
(D) The datagram approach to packet switching
Answer: D
9.       FDDI is an acronym for ...............
(A) Fast data delivery interface                     (B) Fiber distributed data interface
(C) Fiber distributed digital interface                        (D) fast distributed data interface
Answer: B
10.    .................... bridge operates in promiscuous mode.
(A) Transparent bridge           (B) Selective flooding
(C) Source Routing                 (D) Remote Bridges
Answer: A


No comments:

Post a Comment