Tuesday, 3 November 2015

Computer General Knowledge MCQs - Set 9

1.       Which is not a social networking site?
(A) Google Plus           (B) Wink
(C) LinkedIn                 (D) Buzz
Answer: B
2.       Which of the following is a wrong direction to guard against a ‘Phishing’ attack?
(A) Log on to a site by typing the proper URL in the address bar
(B) Ensure that the URL of the login page starts with http:// and not https://
(C) Give user id and password only at authenticated login page
(D) Look for the lock sign/icon and verisign certificate
Answer: B
3.       Nimbuz, Pidgin and Trillion are software used for
(A) Blogging     (B) Chatting
(C) Surfing        (D) All of the above
Answer: B
4.       WWWW, in computer parlance, stands for
(A) World Wide Web Worm               
(B) World Wide Wildlife Web
(C) World Wide Women’s Web                    
(D) World Wide Women’s Week
Answer: A
5.       One kilobyte (KB) is equal to
(A) 1000 bytes              (B) 1024 bytes
(C) 1024 bits                 (D) 1023 bytes
Answer: B
6.       One megabyte (MB) is equal to
(A) 1023 kilobytes        (B) 1000 bytes
(C) 100 kilobytes          (D) 1024 kilobytes
Answer: D
7.       One Gigabyte (GB) is equal to
(A) 1000 megabytes    (B) 2048 megabytes
(C) 2023 megabytes    (D) 1024 megabytes
Answer: D
8.       8 bits forms a
(A) byte              (B) nibble
(C) kilobyte       (D) None of the above
Answer: A
9.       Microcomputer hardware consists of three basic categories of physical equipment …….…….
(A) keyboard, monitor, hard drive
(B) system unit, input/output, memory
(C) system unit, input/output, secondary storage
(D) system unit, primary storage, secondary storage
Answer: B
10.    Periodically adding, changing and deleting file records is called file …………..
(A) updating                 (B) upgrading
(C) restructuring          (D) renewing
Answer: A


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App