Thursday, 13 August 2015

Computer GK MCQs - Set 5

1.       POP3 and IMAP are e-mail accounts in which
(A) One automatically gets one’s mail everyday
(B) One has to be connected to the server to read or write one’s mail
(C) One only has to be connected to the server to send and receive email
(D) One does not need any telephone lines
Answer: C
2.       Yahoo was developed by:
(A) Dennis Ritchie and Ken Thompson
(B) Vint Cerf and Robert Kahn
(C) David Filo and Jerry Yang
(D) Steve Case and Jeff Bezos
Answer: C
3.       ALU stands for
(A) American Logic Unit         (B) Alternate Local Unit
(C) Alternating Logic Unit      (D) Arithmetic Logic Unit
Answer: D
4.       A Personal Computer uses a number of chips mounted on a circuit board called
(A) Microprocessor                  (B) System Board
(C) Daughter Board                (D) Mother Board
Answer: D
5.       S/MIME in Internet technology stands for
(A) Secure Multipurpose Internet Mail Extension
(B) Secure Multimedia Internet Mail Extension
(C) Simple Multipurpose Internet Mail Extension
(D) Simple Multimedia Internet Mail Extension
Answer: A

6.       The octal number system consists of the following symbols:
(A) 0 – 7                         (B) 0 – 9
(C) 0 – 9, A – F             (D) None of the above
Answer: A
7.       Which of the following operating system is used on mobile phones ?
(A) Windows Vista       (B) Android
(C) Windows XP          (D) All of the above
Answer: B
8.       If (y)x represents a number y in base x, then which of the following numbers is smallest of all ?
(A) (1111)2        (B) (1111)8
(C) (1111)10       (D) (1111)16
Answer: A
9.       High level programming language can be converted to machine language using which of the following ?
(A) Oracle          (B) Compiler
(C) Mat lab        (D) Assembler
Answer: B
10.    HTML is used to create
(A) machine language program        (B) high level program
(C) web page                                        (D) web server
Answer: C

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App