Friday, 30 October 2015

Computer General Knowledge MCQs - Set 6

1.       The term DNS stands for
(A) Domain Name System
(B) Defense Nuclear System
(C) Downloadable New Software
(D) Dependent Name Server
Answer: A
2.       Errors in computer programmes are called
(A) Follies         (B) Mistakes
(C) Bugs            (D) Spam
Answer: C
3.       HTML is basically used to design
(A) Web-site                              (B) Graphics
(C) Tables and Frames           (D) Web-page
Answer: D
4.       The process of laying out a document with text, graphics, headlines and photographs is involved in
(A) Deck Top Publishing        (B) Desk Top Printing
(C) Desk Top Publishing       (D) Deck Top Printing
Answer: C
5.       Transfer of data from one application to another line is known as
(A) Dynamic Disk Exchange                         (B) Dodgy Data Exchange
(C) Dogmatic Data Exchange           (D) Dynamic Data Exchange
Answer: D

6.       Networking of libraries through electronic media is known as
(A) Inflibnet       (B) Libinfnet
(C) Internet       (D) HTML
Answer: A
7.       CD ROM stands for
(A) Computer Disk Read Only Memory
(B) Compact Disk Read Over Memory
(C) Compact Disk Read Only Memory
(D) Computer Disk Read Over Memory
Answer: C
8.       IPv4 and IPv6 are addresses used to identify computers on the internet. Find the correct statement out of the following:
(A) Number of bits required for IPv4 address is more than number of bits required for IPv6 address.
(B) Number of bits required for IPv4 address is same as number of bits required for IPv6 address.
(C) Number of bits required for IPv4 address is less than number of bits required for IPv6 address.
(D) Number of bits required for IPv4 address is 64.
Answer: C
9.       TCP/IP is necessary if one is to connect to the
(A) Phone lines           (B) LAN
(C) Internet                   (D) a Server
Answer: C
10.    Each character on the keyboard of computer has an ASCII value which stands for
(A) American Stock Code for Information Interchange
(B) American Standard Code for Information Interchange
(C) African Standard Code for Information Interchange
(D) Adaptable Standard Code for Information Change
Answer: B


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App