Sunday, 1 November 2015

Computer General Knowledge MCQs - Set 7

1.       Corel Draw is a popular
(A) Illustration programme     (B) Programming language
(C) Text programme                (D) None of the above
Answer: A
2.       Firewalls are used to protect a communication network system against
(A) Unauthorized attacks       (B) Virus attacks
(C) Data-driven attacks           (D) Fire-attacks
Answer: A
3.       The 'brain' of a computer which keeps peripherals under its control is called
(A) Common Power Unit        (B) Common Processing Unit
(C) Central Power Unit           (D) Central Processing Unit
Answer: D
4.       RAM means
(A) Random Access Memory             (B) Rigid Access Memory
(C) Rapid Access Memory                 (D) Revolving Access Memory
Answer: A
5.       Which of the following is type of LAN ?
(A) Ethernet      (B) Token Ring
(C) FDDI            (D) All of the above
Answer: D

6.       Which of the following statements is true ?
(A) Smart cards do not require an operating system.
(B) Smart cards and PCs use some operating system.
(C) COS is smart card operating system.
(D) The communication between reader and card is in full duplex mode.
Answer: C
7.       Internet explorer is a type of
(A) Operating System                         (B) Compiler
(C) Browser                              (D) IP address
Answer: C
8.       The file extension of MS-Word document in Office 2007 is .................
(A) .pdf               (B) .doc
(C) .docx            (D) .txt
Answer: C
9.       .............. is a protocol used by e-mail clients to download e-mails to your computer.
(A) TCP                         (B) FTP
(C) SMTP          (D) POP
Answer: D
10.    ………………. is a 32-bit number, normally expressed as four octets between the periods.
(A) Port                          (B) Domain name
(C) IP address              (D) None of these
Answer: C


1 comment:

UGC NET Computer Science

Computer GK App