Monday, 2 November 2015

Computer General Knowledge MCQs - Set 8

1.       A compact disc provides …………… type of data access.
(A) Sequential              (B) Direct
(C) Both (A) and (B)    (D) None of these
Answer: C
2.       Query language comes under:
(A) Third generation                (B) Fourth generation
(C) Fifth generation                (D) None of these
Answer: B
3.       …………… is a type of processor architecture that utilize a small, highly optimized set of instructions.
(A) CISC            (B) RISC
(C) VISC            (D) LISC
Answer: B
4.       ALU works on the instructions and data held in the:
(A) Note book               (B) Copy pad
(C) Registers                (D) I/O devices
Answer: C
5.       The ………….. is the administrative section of the computer system.
(A) Input unit                (B) Memory unit
(C) Output unit             (D) Central processing unit
Answer: D
6.       In cyber crimes,
(A) The computer is a tool      (B) The computer is a target
(C) Both (A) and (B)                (D) Neither (A) nor (B)
Answer: C
7.       Which of the following is not an operating system?
(A) Linux                       (B) Mozilla
(C) Macintosh              (D) Windows
Answer: B
8.       Statistical calculations and preparation of tables and graphs can be done using
(A) Adobe Photoshop             (B) Excel
(C) Notepad                              (D) Power Point
Answer: B
9.       Nod 32, Norton and Panda are
(A) Search engines                 (B) Operating Systems
(C) Antivirus software             (D) Internet browsers
Answer: C
10.    Identify a web browser from the following
(A) Yahoo         (B) Internet Explorer
(C) Bing             (D) DuckDuckGo
Answer: B


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App