Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Saturday, 21 November 2015

Computer General Knowledge MCQs - Set 13

1.       Which of the following is PIM software ?
(A) Microsoft Word       (B) Microsoft Outlook
(C) Microsoft Excel      (D) None of these
Answer: B
2.       To create a prototype of a new product, a designer might use a ………….. program.
(A) CAD             (B) 3D modeling
(C) paint                        (D) None of these
Answer: B
3.       1 GB is equal to
(A) 10000 KB                (B) 1073741824 KB
(C) 1048576 KB           (D) 100000 KB
Answer: C
4.       Computer virus is
(A) A micro organism
(B) A useful computer component
(C) Electro magnetic waves entering the computer from internet
(D) A programme
Answer: D
5.       Rohith was asked to prepare a multimedia presentation as part of a seminar. Which of the following software can be made use of?
(A) Notepad                              (B) Excel
(C) Power Point                       (D) Adobe Reader
Answer: C
6.       In internet terminology IP means
(A) Internet Provider                (B) Internet Protocol
(C) Internet Procedure            (D) Internet Processor
Answer: B
7.       Which one of the following is not a search engine?
(A) Bing             (B) Google
(C) Yahoo         (D) Windows
Answer: D
8.       Its main purpose is to prohibit unauthorized access to your computer via the Internet.
(A) popup blocker        (B) firewall
(C) spyware blocker    (D) spam
Answer: B
9.       Only ……………. program(s) become(s) active even though we can open many programs at a time.
(A) four              (B) three
(C) two               (D) one
Answer: D
10.    When the margins on both sides are straight and equal, then there is …………. in document.
(A) full justification      (B) full alignment
(C) left justification      (D) right justification
Answer: A


No comments:

Post a Comment