Wednesday, 26 August 2015

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 6

1.       Military vehicles on a battlefield with no existing infrastructure will deploy ............... network.
(A) MANET       (B) Cell Network
(C) LAN             (D) Wi-Fi
Answer: A
2.       The network in which all the nodes are symmetric and there is no central control or hierarchy is .................
(A) MANET                   (B) Client -Server Technology
(C) Peer-to-Peer          (D) None of these
Answer: C
3.       What is the type of network in which the topology change from time to time?
(A) Wi-Fi            (B) Cell Network
(C) LAN             (D) MANET
Answer: D
4.       The processes that keep track of all mobile hosts visiting the area is .................
(A) Home agent           (B) Mobile agent
(C) Foreign agent        (D) User agent
Answer: C
5.       The hosts which are basically stationary hosts who move from one fixed site to another from time to time but use the network only when they are physically connected to it are called ................
(A) Migratory hosts      (B) Stationary hosts
(C) Mobile hosts          (D) Random hosts
Answer: A

6.       The hosts who compute on the run and want to maintain their connections as they move around ...............
(A) Migratory hosts      (B) Stationary hosts
(C) Mobile hosts          (D) Random hosts
Answer: C
7.       What is the type of network in which the routers themselves are mobile?
(A) Wide Area Network           (B) Mobile Ad hoc Network
(C) Mobile Network                 (D) Local Area Network
Answer: B
8.       What is the routing algorithm used in MANETs?
(A) Shortest Path First
(B) Routing Information Protocol
(C) Distance Vector Protocol
(D) Ad hoc On -demand Distance Vector Protocol
Answer: D
9.       Why probe packets are transmitted in the network?
(A) to know about the capacity of the channel
(B) to count the number of host in the network
(C) to know about efficiency of the routing algorithm
(D) to know about the congestion
Answer: D
10.    If the source deduces the existence of congestion by making local observations, such as the time needed for acknowledgements to come back is called as .................
(A) Explicit feedback algorithm         (B) Implicit feedback algorithm
(C) Explicit forward algorithm                        (D) Implicit forward algorithm
Answer: B


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App