Sunday, 8 November 2015

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 7

1.       Packet discard policy is implemented in .................
(A) Physical layer        (B) Data link layer
(C) MAC layer              (D) Network layer
Answer: D
2.       The solution to decrease the load on the network when congestion occurs is .................
(A) splitting the traffic over multiple routes
(B) increasing the transmission power
(C) usage of spare routers
(D) denying service to the users
Answer: D
3.       While booting the system the IP address is ................
(A) 1.1.1.1         (B) 1.1.0.0
(C) 0.0.1.1         (D) 0.0.0.0
Answer: D
4.       In open loop congestion control techniques, the decisions are based on the ...............
(A) without regard to the current state of the network
(B) with regard to the current state of the network
(C) with regard to the choice of the host
(D) without regard to the choice of the host
Answer: A
5.       In closed loop congestion control techniques, the decisions are based on the .................
(A) concept of a feedback loop
(B) concept of a forward loop
(C) concept of current state of network
(D) None of these
Answer: A

6.       ..………..is used to validate the identity of the message sender to the recipient
(A) Encryption              (B) Decryption
(C) Digital certificate   (D) None of these
Answer: C
7.       When too many packets are present in the subnet, and performance degrades then it leads to ....................
(A) Ingestion     (B) Congestion
(C) Digestion    (D) Diffusion
Answer: B
8.       What is it goal of congestion control?
(A) making sure that subnet is not able to carry the offered traffic
(B) making sure that subnet will allow more than the offered packets
(C) making sure that subnet is able to carry the offered traffic
(D) making sure that subnet will not allow any traffic
Answer: C
9.       The service of open loop congestion control technique is .......................
(A) monitor the system to detect when and where congestion occurs
(B) when to accept new traffic
(C) pass the information to places where action can be taken
(D) adjusting the system to correct the problem
Answer: B
10.    In ............... case higher bandwidth can be achieved.
(A) connectionless networks (B) connection oriented networks
(C) virtual circuit networks     (D) optical networks
Answer: A


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App