Wednesday, 10 December 2014

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 2

1.       What would you do to highlight a word? You position the cursor next to the word, and then
(A) Drag mouse while holding button down
(B) Click mouse once
(C) Roll and then click mouse
(D) None of these
Answer: A
2.       Which is the part of the computer system that one can physically touch?
(A) data
(B) operating systems
(C) hardware
(D) software
Answer: C
3.       Reusable optical storage will typically have the acronym ………..
(A) CD               (B) DVD
(C) ROM            (D) RW
Answer: D
4.       A ………. is an electronic device that process data, converting it into information.
(A) computer                 (B) processor
(C) case                         (D) stylus
Answer: A
5.       ……………. is processed by the computer into information.
(A) Data             (B) Numbers
(C) Alphabets   (D) Pictures
Answer: A
6.       File extensions are used in order to ……….
(A) Name the file
(B) Ensure the filename is not lost
(C) Identify the file
(D) Identify the file type
Answer: D
7.       The most common type of storage devices are ………….
(A) persistent                (B) optical
(C) magnetic                 (D) flash
Answer: C
8.       There are …………. parts to a computer system.
(A) 2                   (B) 4
(C) 16                 (D) 100
Answer: B
9.       During the ………… portion of the Information Processing Cycle, the computer acquires data from some source.
(A) processing              (B) storage
(C) input                                    (D) output
Answer: C
10.    The ………… tells the computer how to use its components.
(A) utility                                    (B) network
(C) operating system   (D) mother board
Answer: C

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App