Wednesday, 3 December 2014

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 1

1.       A parallel port is most often used by
(A) Mouse         (B) Monitor
(C) Printer         (D) Keyboard
Answer: C
2.       Blue tooth technology allows:
(A) Landline phone to mobile phone communication
(B) Wireless communication between equipments
(C) Signal transmission on mobile phones only
(D) Satellite television communication
Answer: B
3.       Which of the following is an example of an optical disk?
(A) Memory disk           (B) Magnetic disk
(C) Hard disk                (D) Digital versatile disk
Answer: D
4.       Which of the following is(are) an example of storage devices?
(A) Tapes                      (B) DVDs
(C) Magnetic disks      (D) All of these
Answer: D
5.       IC chips used in computers are made of
(A) Silicon         (B) Chromium
(C) Lead            (D) Silver
Answer: A
6.       Which of the following is not an example of Operating System ?
(A) Microsoft Office     (B) Windows Vista
(C) Unix                         (D) Ubuntu Linux
Answer: A
7.       Which supercomputer is developed by the Indian Scientists ?
(A) Sequoia      (B) Param
(C) Mira             (D) Jaguar
Answer: B
8.       'OS' in computer system means ?
(A) Open System                     (B) Open Software
(C) Operating System             (D) All of these
Answer: C
9.       '.MOV' extension refers to:
(A) Word file     (B) Text file
(C) Image file    (D) Movie file
Answer: D
10.    '.MPG' extension refers to:
(A) Word file     (B) Text file
(C) Image file    (D) Movie file
Answer: D

2 comments:

  1. thx Dear 4 information about computer

    ReplyDelete
  2. Very useful for students.
    Thank you so much.

    ReplyDelete

UGC NET Computer Science

Computer GK App