Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Monday, 4 June 2018

UGC NET Solved Computer Science Paper III June 2014 - Part 6

51.       The pure object oriented programming language with extensive metadata available and modifiable at run time is
(A) Small talk
(B) C++
(C) Java
(D) Eiffel
Answer: A
52.       Match the following interfaces of Java. Servlet package :
List – I
a. Servlet Config
b. Servlet Context
c. Servlet Request
d. Servlet Response
List – II
i. Enables Servlets to log events
ii. Read data from a client
iii. Write data to a client
iv. To get initialization parameters
Codes :
      a    b    c    d
(A) iii    iv   ii     i
(B) iii    ii    iv    i
(C) ii    iii    iv    i
(D) iv    i    ii    iii
Answer: D
53.       The syntax of capturing events method for document object is
(A) CaptureEvents()
(B) CaptureEvents(Orgs eventType)
(C) CaptureEvents(eventType)
(D) CaptureEvents(eventVal)
Answer: C
54.       Linking to another place in the same or another webpage require two A (Anchor) tags, the first with the ................. attribute and the second with the ................ attribute.
(A) NAME & LINK
(B) LINK & HREF
(C) HREF & NAME
(D) TARGET & VALUE
Answer: C
55.       Given an image of size 1024 × 1024 pixels in which intensity of each pixel is an 8-bit quality. It requires ............... of storage space if the image is not compressed.
(A) one Terabyte
(B) one Megabyte
(C) 8 Megabytes
(D) 8 Terabytes
Answer: B
56.       Match the following cryptographic algorithms with their design issues :
List – I      List – II
a. DES      i. Message Digest
b. AES      ii. Public Key
c. RSA      iii. 56-bit key
d. SHA-1   iv. 128-bit key
Codes :
      a    b    c    d
(A) ii     i    iv    iii
(B) iii    i    iv    ii
(C) iii    iv   ii    i
(D) iv    i    ii    iii
Answer: C
57.       Consider a code with five valid code words of length ten :
0000000000, 0000011111, 1111100000, 1110000011, 1111111111
Hamming distance of the code is
(A) 5
(B) 10
(C) 8
(D) 9
Answer: Marks to all
58.       Which of the following special cases does not require reformulation of the problem in order to obtain a solution?
(A) Alternate optimality
(B) Infeasibility
(C) Unboundedness  
(D) All of the above
Answer: A
59.       The given maximization assignment problem can be converted into a minimization problem by
(A) subtracting each entry in a column from the maximum value in that column.
(B) subtracting each entry in the table from the maximum value in that table.
(C) adding each entry in a column from the maximum value in that column.
(D) adding maximum value of the table to each entry in the table.
Answer: B
60.    The initial basic feasible solution of the following transportion problem :
then the minimum cost is
(A) 76
(B) 78
(C) 80
(D) 82
Answer: A

No comments:

Post a Comment