Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Sunday, 29 October 2017

UGC NET Computer Science Solved Paper II June 2007 - Part 3

21.       The time required to find shortest path in a graph with n vertices and e edges is:
(A) O(e)
(B) O(n)
(C) O(e2)
(D) O(n2)
Answer: D
22.       Pre order is also known as:
(A) Depth first order
(B) Breadth first order
(C) Topological order
(D) Linear order
Answer: A
23.       The equivalent post fix express for d/(e+f) + b*c is:
(A) defbc/++
(B) def+/bc+*
(C) def+/bc*+
(D) None of these
Answer: C
24.       Which algorithm has same average, worst case and best case time?
(A) Binary search
(B) Maximum of n numbers
(C) Quick sort
(D) Fibonacci search
Answer: B
25.       Application of data structure in queue is:
(A) Level wise printing of tree
(B) Implementation of priority queues
(C) Function call implementation
(D) Depth first search in a graph
Answer: B
26.       In case of Bus/Tree topology signal balancing issue is overcome by:
(A) Strong Transmitter
(B) Polling
(C) Segmentation
(D) Modulation
Answer: C
27.       Which of the following techniques are used to control data flow?
1. Windowing   2. Routing    
3. RPCs             4. Buffering
(A) 1, 4
(B) 2, 3, 4
(C) 1, 3, 4
(D) 1, 2, 3, 4
Answer: A
28.       TDM is ................
(A) A primary/secondary type protocol
(B) A peer/peer protocol
(C) A Non-priority peer/peer protocol
(D) A priority type protocol
Answer: C
29.       What services does the Internet Layer provide?
1. Quality of service
2. Routing
3. Addressing
4. Connection-oriented delivery
5. Framing bits
(A) 1, 2, 3
(B) 2, 3, 4
(C) 1, 3, 4, 5
(D) 2, 3, 4, 5
Answer: A
30.    Which of the following protocols is used to prevent looping?
(A) OSPF
(B) Spanning tree
(C) SRB
(D) Fragment free switching
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment